Vijesti

Masterclass: Ognjen Glavonić

Od igranog ka dokumentarnom ka igranom

 

Ognjen Glavonić filmski je redatelj iz Pančeva. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegov srednjometražni dokumentarni film Živan pravi punk festival (2014.) prikazan je na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu te na festivalima Cinéma du Réel, IndieLisboa, CPH:DOX i drugdje. Njegova dva najnagrađivanija filma, dokumentarni Dubina dva (2016.) i igrani Teret (2018.) prikazana su na festivalima u Cannesu, Berlinu, Torontu, Rotterdamu i brojnim drugima, osvojivši nekoliko nagrada. Radovi su mu prikazani i na mjestima poput MOMA-e, MOMI-ja i Lincoln Centra u New Yorku, Pompidou centra u Parizu, ICA-e u Londonu… Glavonić je također voditelj i suosnivač Pančevo Film Festivala.

Masterclass predavanje Od igranog ka dokumentarnom ka igranom bavit će se pitanjem produkcijskog i kreativnog procesa nastanka njegova dva filma Dubina dva i Teret jer se bave istom temom, samo na posve različite načine. Posebnu pozornost obratit ćemo na to kako su produkcijske okolnosti utjecale na njegov autorski izričaj, a prikazat ćemo i neke izbačene scene koje nisu ušle u finalnu verziju filmova.

 

Masterclass će moderirati filmski kritičar Vladan Petković.

 

Svi koji dođu na masterclass dobiti će vimeo linkove za Dubinu dva i Teret da mogu naknadno besplatno pogledati oba filma, ukoliko ih već nisu prethodno gledali!

 

Masterclass organiziraju Restart i Dokukino KIC u suradnji sa Human Rights Film Festivalom.

28.11.2019. | NATRAG