Program: Filmovi | Govorni program | Dosjei | Glazbeni program | Raspored | HRFF Rijeka

Pristup zdravlju – pravo ili milost?

Pristupačnost zdravstvenih usluga u RH

Predstavljanje zagovaračkih zahtjeva i javna rasprava o (ne)pristupačnosti zdravstva i zdravlja u Hrvatskoj u suradnji s Koalicijom udruga u zdravstvu i Centrom za mirovne studije

OPŠIRNIJE

Pristup zdravlju – pravo ili milost?

Ne ponovilo se!

Projekciju filma “Život od milijun dolara” i razgovor s redateljem Robertom Zuberom organizira zaklada Solidarna pod geslom “Ne ponovilo se!”

OPŠIRNIJE

Pristup zdravlju – pravo ili milost?

Roditelji u borbi za šansu za život svoje djece

Projekcija dokumentarnog filma “Pacijentica” kolumbijskog redatelja Jorgea Caballera i razgovor s roditeljima djece oboljele od malignih bolesti

OPŠIRNIJE

Human Rights Pitching Forum

Aktivizam susreće film

Zaklada SOLIDARNA i socijalno poduzeće BRODOTO na HRRF-u po prvi puta isprobavaju novi format za umrežavanje aktivista/ica za zaštitu ljudskih prava i vizualnih umjetnika kroz format “pitchinga”.

OPŠIRNIJE

U dobroj vjeri

Vjernički aktivizam u Hrvatskoj danas

Što znači biti vjernik/ca u građanskom društvu i što znači biti građanin/ka u svojoj vjerskoj zajednici? Koja su područja društvenog djelovanja i tko su akteri vjerničkog aktivizma? U dobroj vjeri razgovara s akterima vjerničkog aktivizma o društvenom angažmanu vjernika i vjernica.

OPŠIRNIJE

Akademija Saharov 2017.

Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj po petu godinu zaredom u sklopu Human Rights Film Festivala u Zagrebu organizira promociju Nagrade Saharov Europskog parlamenta za slobodu misli.

OPŠIRNIJE

What the F?

Filantropija u službi zaštite ljudskih prava

Okrugli stol široj će javnosti predstaviti način djelovanja i inovacije u radu zaklada koje djeluju na razini lokalnih zajednica, a svoju podršku usmjeravaju na osnaživanje marginaliziranih skupina i unaprjeđenje praktične zaštite ljudskih prava i kvalitete života te smanjenje društvenih nejednakosti.

OPŠIRNIJE

Migrantske organizacije i njihovo iskustvo u državama članicama EU

Prilivom velikog broja izbjeglica kroz Hrvatsku, tema izbjeglištva i migracija počinje plijeniti pozornost, izazvati prijepore i rasprave – napokon s margine dolazi na naslovnice. Na tribini će se predstaviti inicijative i organizacije koje su pokrenule, vode ili u njima aktivnu ulogu imaju izbjeglice

OPŠIRNIJE

Promocija filma “Dobri domaćini” uz razgovor i druženje

Promocija filma Andreja Korovljeva o kampanji “Budimo dobri domaćini: podržimo mlade kreativce bez doma” uz popratni razgovor i druženje s protagonistima kampanje

OPŠIRNIJE

Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

Kao i prethodnih godina, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske tradicionalno u sklopu HRFF-a obilježava 10. prosinca, Međunarodni dan ljudskih prava, proglašen u sjećanje na dan kada je potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima 1948.

OPŠIRNIJE

Međunarodna konferencija

Neliberalne demokracije – Europa između demokracije i autokracije

Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske (CROSOL), Kuća ljudskih prava Zagreb i Centar za mirovne studije organiziraju međunarodnu konferenciju o tzv. neliberalnim demokracijama u Europi.

OPŠIRNIJE

Je li Hrvatska mogla bolje?

Politizacija obrazovanja i/ili obrazovanje kao važna javna politika?

OPŠIRNIJE

Forum: Otpor nasilju – koncepti i prakse

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću i Udruženje ReEX organiziraju forum pod nazivom “Otpor nasilju – koncepti i prakse”, na kojem će se raspravljati o različitim konceptima i praksama otpora te o današnjim mogućnostima otpora u okvirima postojećeg jačanja društvene hegemonije kroz retrogradnu ideološku dominaciju vladajućih političkih i kulturnih elita.

OPŠIRNIJE

Doček Dana ljudskih prava

Na samom kraju festivala SOLIDARNA i HRFF za vas u Vinylu organiziraju stand-up & party “Doček Dana ljudskih prava” – sumračnoj zbilji usprkos, uoči 70. godišnjice Opće deklaracije o pravima čovjeka, dokumenta čiji je nastanak danas uistinu teško zamisliti u političkom mainstreamu.

OPŠIRNIJE