VIJESTI

8. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL : ŠTO JE JAVNOST?

Human rights film festival (HRFF), festival filma o ljudskim pravima, održava se od 6. do 11. prosinca 2010. u zagrebačkom kinu Europa, u organizaciji Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture „URK“. Selekcija iz programa će istodobno biti prikazana i u riječkom Art-kinu Croatia, u suradnji s udrugom Filmaktiv.

01.11.2010. | OPŠIRNIJE

NAGRADA ZA KRATKU KRITIKU

Nagrada za najbolju kratku kritiku ide Tamari Kolarić za recenziju filma “Jerichow” Christiana Petzolda, a drugu i treću nagradu dijele Domagoj Mihaljević, Dora Levačić i Stipe Radić.

18.12.2009. | OPŠIRNIJE

HRFF, NEDJELJA: BORBA KAO LJUBAV I VARKA

Ovogodišnji festival danas zatvaramo sa 2 dugometražna filma Yes Mena i Rudolfa Thomea, kao i kratkim filmom Nemanje Cvijanovića. … a za sam kraj party.

13.12.2009. | OPŠIRNIJE

HRFF, SUBOTA: ROSI, NESHAT, PETZOLD

U subotu na HRFFu imate priliku pogledati film o građevinskoj mafiji Francesca Rosija, prvi dugometražni film poznate Shirin Neshat te novi film njemačkog redatelja Christiana Petzolda.

12.12.2009. | OPŠIRNIJE

HRFF, dan peti: Zečevi, zidovi, Hičkoci

Filmski petak na HRFFu vas vodi između Berlina, Jeruzalema i Hollywooda. Zečevi. Gejevi. Dvojnici.

11.12.2009. | OPŠIRNIJE

HRFF, dan četvrti: Dan ljudskih prava

Dan ljudskih prava započinjemo diskusijom o solidarnost isključenih, a filmski naslovi prikazuju borbu za pravo da se ima pravo kao i složenost života u svijetu u kojem je radno mjesto kao kategorija postala upitno.

10.12.2009. | OPŠIRNIJE

Anja Iveković-Martinis: Melankolični optimist

Uz premijeru novog filma Lava Diaza “Leptiri nemaju sjećanja” donosimo njegov portret kojeg je napisala Anja Iveković-Martinis, dobitnica na prvom natječaju za kratku kritiku na HRFFu.

10.12.2009. | OPŠIRNIJE

MAROJE MRDULJAŠ: VIZIONARSTVO NA CVJETNOM

Esej Maroja Mrduljaša o širim kulturalnim implikacijama slučaja Cvjetni trg. Radi se o posebno eksponiranom izdanku građevinskog booma koji u velikim razmjerima restrukturira izgrađeni, ali i politički okoliš Zagreba.

09.12.2009. | OPŠIRNIJE

HRFF, DAN TREĆI: O PRAVU I SNU

Treći dan HRFFa će obilježiti otvorenje izložbe o zagrebačkom Pravu na grad i diskusija o time povezanom otporu u slikama. A filmski program će na primjeru 3 sredine (Norveška, Japan, Etiopija) pričati o snovima i iznevjerenim nadanjima.

09.12.2009. | OPŠIRNIJE

HRFF, DAN DRUGI: O DINAMITU I LJUDIMA

Pored otvorenja festivala u Rijeci projekcijom Bijelog materijala, zagrebački program nudi 3 dugometražna filma Farockija, Mimice i El Habrea i 1 kratkometražni naslov Zorana Tadića.

08.12.2009. | OPŠIRNIJE