Autorice i autori na Reviji malih književnosti: Levant

 

Maan Abu Taleb (1981.) je pisac i urednik rođen u Ammanu u Jordanu s trenutnom adresom u Londonu. Osnivač je i urednik Ma3azef.com, vodećeg glazbenog web magazina u arapskom svijetu.

 

Asmaa Azaizeh (1985.) je pjesnikinja i novinarka koja živi u Haifi gdje radi kao voditeljica projekta Poetry Yard. Njezina poezija objavljena je u različitim časopisima i antologijama te prevedena na desetak jezika.

 

Hoda Barakat (1952.) je libanonska književnica, novinarka i istraživačica koja živi u Parizu. Dobitnica je nagrade Naguib Mahfouz za najbolji roman na arapskom jeziku 2000. te je bila u užem izboru za nagradu Man Booker International 2015. Odlikovana je odličjima Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres 2002. te Chevalier de l’Ordre du Mérite National 2008.

 

Hilal Chouman (1982.) je libanonski književnik, novinar i inženjer rođen u Bejrutu, a trenutno živi u Dubaiju. Objavljuje kratke priče u dnevnim listovima i časopisima za kulturu u kojima povremeno surađuje i kao novinar.

 

Golan Haji (1977.) je sirijsko-kurdski pjesnik i prevoditelj koji piše na arapskom jeziku. Rođen je u Amoudi u Siriji, trenutno živi u Francuskoj. Objavio je nekoliko zbirki poezije, a sa sirijskim feminističkim pokretom Estayqazat Until The War, zbirku ženskih glasova u sirijskom ustanku.

 

Ala Hlehel (1974.) rođen je i živi u Galileji. Urednik je portala za kulturu i politiku na arapskom jeziku. Dobitnik je nagrada za kazalište i scenarij te je uvršten u antologiju najboljih arapskih pisaca mlađih od 40 Bejrut 39.

 

Khaled Khalifa (1964.) je sirijski romanopisac, scenarist i pjesnik rođen u Alepu. Napisao je scenarije za nekoliko nagrađivanih televizijskih drama, dokumentaraca, kratkih filmova i igrani film The Shrine Door. Romani su mu prevedeni na više svjetskih jezika.

 

Sahar Mandour (1977.) je libanonsko-egipatska književnica i novinarka koja trenutno radi za Amnesty International kao istraživačica za Libanon i Jordan. Od rujna 1998. do siječnja 2017. bila je urednica u vodećem dnevnom listu na arapskom jeziku u Libanonu Assafir.

 

Amjad Nasser (1955.) je pseudonim jordanskog književnika i novinara pravog imena Yahya Numeiri al-Naimat. Dobitnik je pjesničke nagrade Muhammad al-Maghut 2006., a poezija mu je prevedena na više svjetskih jezika.

 

Adania Shibli (1974.) trenutno živi u Jeruzalemu i Berlinu. Napisala je dva romana, nekoliko drama te brojne kratke priče i eseje objavljene na različitim jezicima u antologijama, umjetničkim knjigama i književnim časopisima širom svijeta.

 

Samar Yazbek (1970.) je sirijska književnica i novinarka koja od 2011. živi u Parizu. Studirala je arapsku književnost na Sveučilištu u Latakiji. Piše romane, kratke priče, filmske scenarije, televizijske drame, filmsku i TV kritiku. Djela su joj prevedena na nekoliko jezika.