Govorni program

ABC Wikipedije i Wikimedija za ljudska prava

SRIJEDA, 9.12. │ 15:00 │ HRFF FB


 
Wikipedija je participativna, slobodna i otvorena web enciklopedija i već je 20 godina u vrhu web popularnosti kao jedina nekomercijalna stranica među prvih dvadeset, a često i među prvih pet naposjećenijih. No iako se smatra jednim od najdugovječnijih projekata digitalne javne domene, koju gotovo svi umreženi direktno ili indirektno dnevno koriste, relativno mali broj korisnika uistinu zna kako ona funkcionira i kako se može doprinijeti da ju se učini boljom.

 
Na Wikipedijama na velikim jezicima (enleski, francuski isl.) posljednjih su godina napravljene velike akcije za podizanju kvalitete sadržaja (posebno problematična na hrvatskoj Wikipediji). U vrijeme kada je velik dio rada i socijalizacije hibridiziran ili potpuno digitaliziran i prezasićen komercijalnim online uslugama, Wikipedija je online prostor u kojem sporije i smislenije možete koristiti i pomoći u globalnom dijeljenju znanja.

 

Wikipedija se sprema uskoro slaviti svoj 20. rođendan i prava je prilika pomoći u boljem radu i popularizaciji provjerenih informacija i relevantnog znanja i iskustava osobito iz polja ljudskih prava. U webinarskom formatu govorit ćemo i o sestrinskim Wikimedija projektima, te revidirat već postojeće sadržaje i nadopuniti bazu člancima iz različitih područja s naglaskom na ljudska prava.

 
Live stream
razgovora pratite na Facebook stranici Human Rights Film Festivala.