Govorni program

Forum: Otpor nasilju – koncepti i prakse

09.12. | 20:00 | kino EUROPA, dvorana Müller

 

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću i Udruženje ReEX organiziraju forum pod nazivom Otpor nasilju – koncepti i prakse. Raspravljat će se o različitim konceptima i praksama otpora te o današnjim mogućnostima otpora u okvirima postojećeg jačanja društvene hegemonije kroz retrogradnu ideološku dominaciju vladajućih političkih i kulturnih elita.

Istovremeno će javnosti biti predstavljena platforma Lica otpora koju je razvila Documenta u suradnji s Centrom za kulturnu dekontaminaciju (Beograd), Centrom za građansko obrazovanje (Podgorica), Sinagogom – Centrom judovske kulturne dediščine (Maribor), Mirovnom akcijom (Prilep), Quarantasettezeroquattro (Gorizia), Udrugom Goli otok “Ante Zemljar” (Zagreb), i Volonterskim Centrom Zagreb, uz podršku Europe za građane i GIZ-a.

Izlagači/izlagačice na Forumu će biti:

Dragomir Olujić Oluja, Beograd,
Srđan Dvornik, Zagreb,
Tamara Opačić, Zagreb,
Jelena Tešija, Zagreb.
Forum će moderirati Vesna Teršelič

 

Forum je organiziran u okviru projekta De-konstrukcija povijesti (Deframing History) koji uz podršku Europske kulturne fondacije i Švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC) realiziraju partnerske organizacije ReEX (Beograd), Documenta (Zagreb), i AKTIV (Kosovska Mitrovica).